Privacy!

Er is veel over te doen geweest, de invoering van de nieuwe privacy wet. Op deze pagina willen we u informeren hoe wij met uw gegevens omgaan.

Als Fair Deal met u in gesprek gaat hebben we financiële gegevens nodig om onze advisering te kunnen uitvoeren. Deze gegevens worden opgeslagen in ons elektronisch archief en daar bewaard. Dit is uitsluitend voor ons zelf toegankelijk en is omgeven met zoveel als mogelijke beschermingen. De gegevens worden vervolgens aangeleverd bij de financiële instelling waar wij het door ons gekozen product van willen ontvangen. Dit kan rechtstreeks verlopen maar ook via een zg. service provider die de aanvraag voor ons verzorgd.

De financiële instelling zal op zijn beurt de gegevens uit het oogpunt van fraude preventie en toetsing krediet waardigheid weer gebruiken voor de nodige controles bij het BKR, VIS, SFH en EVA. Daarnaast worden uw gegevens gebruikt voor de aanvraag van bijvoorbeeld de bank garantie, taxatie en de uitwisseling met het notaris kantoor

Fair Deal heeft van uit de wet op financieel toezicht (WFT) een bewaarplicht waaraan wij moeten voldoen. Dit betekent dat wij het dossier aanhouden voor eventuele latere vragen en advisering. Dit betekent echter ook dat wij beter in staat zijn een snellere analyse te maken en antwoord te geven op uw adviesvraag. Hierin zit dan ook voor u een voordeel: immers als u eerder onze dienstverlening heeft gebruikt is het mogelijk dat de nieuwe vraag alleen leidt tot het aanpassen van de gegevens en hoeft er niet op nieuw een hele inventarisering plaats te vinden. Hierin kan dus een financieel voordeel voor u zitten en kan de nieuwe adviesvraag goedkoper voor u worden uitgevoerd.

Een voorbeeld is de 2e hypotheek: deze moet bij de bank wel weer het volledige aanvraag traject doorlopen, maar is voor ons een uitbreiding en actualisering van de gegevens en kan daardoor goedkoper worden aangeboden dan een heel nieuwe hypotheek aanvraag. Hierdoor krijgen de bestaande relaties vaak een goedkoper tarief op de werkzaamheden dan nieuwe klanten. Vraag ons er naar!

Tot slot zult u gevraagd worden om toestemming van het bewaren en uitwisselen middels de geschreven en ondertekende volmacht hiertoe. U kunt aangeven deze na de bemiddeling te willen intrekken.

Fair Deal Financieel Advies - Privacy!

Neem contact op

Geïnteresseerd? Ga eens een gesprek met ons aan! Ik kijk er naar uit.

Vul het formulier in of bel:

06-30.48.51.32