Pensioen aanvulling

In Nederland heft vrijwel elke werknemer een pensioenregeling. Als zelfstandige zult u dat zelf moeten doen en heeft u verschillende mogelijkheden om uw pensioen op te bouwen; Fair deal Financieel advies is er met name voor de ZZPer en kleine ondernemers. Uitgangspunt is hierin het bepalen van het wenselijke pensioen inkomen en de wijze van opbouwen die bij u past. Hierin wordt uw zg. Risico profiel goed onderzocht waardoor de passendheid van het product gewaarborgd wordt.

Echter zijn door de verschillende bekortingen in de pensioen opbouw de te verwachten inkomesn lager geworden. Daarnaast voorziet de overheid in een steeds later uitbetalen van de AOW door het verder verschuiven van de AOW leeftijd. Hierdoor hebben velen een tekort op hun pensioen inkomen.

Er zijn echter nog steeds fiscale mogelijkheden ter beschikking die hiervoor kunnen worden aangewend om weer een acceptable pensioen inkomen te realiseren.

De uitvoering zal vrijwel altijd in een bancair product worden uitgevoerd; immers brengt verzekeren meer kosten met zich mee en zijn er, als er belegt wordt, weinig gunstige beleggingsvormen ter beschikking aangezien verzekeraars altijd in hun eigen huisfondsen beleggen die een star beleggingsbeleid ten toon spreiden. echter zijn er ook de garantievormen ter beschikking en blijft ook hier uw risicoperceptie voorop staan: voor ieder is er een passend product en oplossing.

Fair Deal Financieel Advies - Pensioen aanvulling

Neem contact op

Geïnteresseerd? Ga eens een gesprek met ons aan! Ik kijk er naar uit.

Vul het formulier in of bel:

06-30.48.51.32